2014-04-30 15:33:59• hírek • Kocsis Zoltán

Május közepéig elkészülhet a 19 és 1C országutak közötti út

Ősszel még így nézett ki a bekötőút
Ősszel még így nézett ki a bekötőút

Május közepéig elkészül a DN 19 és a DN 1C országutakat összekötő bekötőút, jelentette ki szerdán a kivitelező Tehnic Asist képviselője. A közel 23 kilométer hosszú út építését tavaly nyáron kezdték el, előnye pedig, hogy jelentősen lerövidíti a Szatmárnémeti és Nagybánya közötti távolságot.

„Ha az időjárás is lehetővé teszi, Szatmárudvariból kiindulva hétfőtől kezdjük felvinni az utolsó réteg bitument. Ez két centiméter vastagságú lesz. Ha ezzel végzünk, részünkről május közepén hivatalosan is át lehet venni az utat", tájékoztatott a Tehnic Asist.

A Szatmárnémeti - Szatmárudvari - Aranyosmeggyes - Apa útvonal státusa 2012-ben változott községi útból megyei, majd országúttá. Erre azért volt szükség, hogy az Országos Útügyi Vállalat saját költségén modernizálni tudja az évtizedek óta katasztrofális állapotban lévő útszakaszt.

A munkálatok 2013 nyarán kezdődtek, ám augusztusban hosszabb ideig leálltak. Amellett, hogy az aranyosmeggyesiek és az apaiak könnyebben meg tudják közelíteni Szatmárnémetit, az út megépítése azért bír kiemelt jelentőséggel, mert alaposan lecsökkenti a szatmári és a máramarosi megyeszékhelyek közötti távolságot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: